Dominicaanse Republiek

Stukje voorgeschiedenis:

Tijdens onze zendingsperiode op Curaçao werkte ik o.a. als geestelijk verzorger in de Bon Futuro gevangenis.

In die tijd heb ik Pedro Hooi, toen gedetineerd, leren kennen. Hij bekeerde zich, liet zich dopen tijdens een doopdienst in de gevangenis en werd vervuld met de Heilige Geest. Al snel ontwikkelde hij zich als een geestelijk leider. Ook vormde hij een muziekband waarmee we evangeliseerden binnen de gevangenis en werd hij de aanbiddingsleider. Met de band werd ook een CD opgenomen; “Pordon Kòrsou” (Vergeef ons Curaçao). Deze CD heeft weken op nummer 1  gestaan.

 

20160126110401Familie Hooi
 

 

In de gevangenis werd ik tijdens preken en bijbelstudies vaak door hem vertaald. Regelmatig belde hij vanuit de gevangenis op om voor ons gezin te bidden. Er ontstond een vriendschap. Toen hij vrijkwam begeleidde ik hem verder, ook tijdens het resocialisatieproces. Zo’n 6 jaar geleden vertrok hij, vanwege werk, vanuit Curaçao naar Santo Domingo, waar hij nu leider van een gemeente is. In 2014 kregen we opnieuw contact en vroeg hij of ik kon komen om campagnes te leiden en de gemeenteleiders te trainen. Deze reis werd een groot succes waar we God machtig hebben zien werken. Er waren bijzondere genezingen, bevrijdingen en velen werden bekeerd.

Ook mochten we een kinderkerk starten. De vrouw van Hooi had het verlangen een kinderkerk te starten. Ze ging uit van 20-25 kinderen. Ik vroeg haar: ”Waar heb je geloof voor?” Ze antwoordde: “Voor 50 kinderen.” Ik antwoordde dat God dingen doet boven bidden en denken. Ik vroeg haar waarom ze de kinderkerk niet starten. Dat was omdat ze niks hadden. Gelukkig waren er ruim donaties binnengekomen en kon ik alle basisbenodigdheden doneren zoals papier, scharen, een printer, drinken en wat lekkers en materiaal om banken te maken, zodat ze konden starten. Uiteindelijk kwamen er tijdens de eerste samenkomst al 82 kinderen.

Graag willen we dit werk financieel maar ook praktisch blijven ondersteunen helpt je mee?

 

Achtergrond informatie:

Wil je meer weten over de Dominicaanse Republiek?  lees verder >>>

Wil je meer informatie over de zendingsreizen kijk dan een op de blog hiervan. https://dienstbaar.wordpress.com

Gratis doneren aan adopteer een voorganger. Shop je wel eens online? Als je dit voortaan via adopteereenvoorganger.doelshop.nl doet, kun je gratis doneren aan ons doel zonder dat het je iets extra’s kost! Je kunt alle producten zoeken en vergelijken van alle grote webshops (Bol.com, Wehkamp, Coolblue, Mediamarkt enz). Het product koop je uiteindelijk in de webshop zelf. Doordat je dit via onze pagina doet geef je een gratis donatie aan ons doel. Hoe werkt dit? Je kunt dit doen door op Doelshop.nl “Adopteer een voorganger” te kiezen of door via https://adopteereenvoorganger.doelshop.nl/info te shoppen. Bij iedere aankoop doneer je dan automatisch en gratis aan ons doel. Je kunt ook op het logo drukken.

Klik op de Foto

Klik op de foto om naar meer foto's en video's te gaan.

Aankomende evenementen